A Google SEO útmutató kezdőknek egy jelentős frissítéshez érkezett el

Szerző: SEO

A Google megújítja a hivatalos SEO útmutatóját kezdőknek, ésszerűsíti a modern webhelytulajdonosok tanácsait, és egyszerűsíti az összetett témákat.

A Google SEO útmutató kezdőknek, amely a keresőoptimalizálással foglalkozó szakemberek legfőbb forrása, jelentős átdolgozáson megy keresztül.

A közelgő frissítést a „Search Off The Record” podcast legújabb epizódjában jelentették be  a Google Search Relations csapatának tagjaival együtt.

Az elsőként évekkel ezelőtt elindított SEO útmutató kezdőknek célja, hogy elmagyarázza a webhelyek láthatóságának javítását a Google keresési találatai között.

Gary Illyes és Lizzi Harvey szerint a meglévő útmutatót frissíteni kell, és jelentős változásokon fog keresztül menni.

Elsődleges erőforrás feltörekvő SEO-szakemberek számára

A több mint 8000 tanáccsal a jelenlegi keresőoptimalizálási útmutató továbbra is az egyik leglátogatottabb forrás a Google Keresőközpont webhelyén.

„Ez a harmadik legnézettebb oldal, ami azért érdekes számomra, mert azt hittem volna, hogy az emberek elolvassák, aztán tovább mennek” – mondta Harvey.

Az útmutató folyamatosan előkelő helyet foglal el a Google keresési eredményei között olyan kulcsszavakra, mint a „SEO”, hatalmas forgalmat generálva.

Tekintettel az útmutató népszerűségére, a tartalom és az ajánlások változásai jelentősen befolyásolhatják az új webhelytulajdonosok SEO-hoz való hozzáállását.

Előfordulhat, hogy egyes stratégiákat nem hangsúlyoznak, vagy teljesen kihagynak.

Viszlát műszaki szakzsargon, Hello Általános fogalmak

Az átalakítás fő célja a tartalom egyszerűsítése a modern felhasználók számára, különösen azok számára, akik újak a webfejlesztés területén.

A kiterjedt elérhetőségéről és magas nézettségéről ismert útmutató tömörebb és relevánsabb lesz.

„A jelenleg rendelkezésünkre álló tervezetünk 3000 körül van” – árulta el Harvey, kiemelve a redundancia és az elavult tanácsok megszüntetésének célját.

Illyes szerint az átdolgozott útmutatónak inkább az általános SEO-koncepciókra kell összpontosítania, mint a technikai részletekre.

Például az oldalcímcímkék fontosságának megértése a HTML-kód kézi szerkesztése nélkül.

A változások az olyan tartalomkezelő rendszerek (CMS) népszerűségének növekedését tükrözik, mint a WordPress, és a webhelykészítő oldalak mint, például a Wix.

Ezek az eszközök automatizálják a technikai SEO-munka nagy részét, lehetővé téve a minimális kódolási készségekkel rendelkező felhasználók számára a weboldalak optimalizálását.

A SEO-mítoszok eloszlatása és a bevált gyakorlatok megerősítése

A podcast során a műsorvezetők megvitatták a „SEO halott” állandó kijelentését, amely időről időre megjelenik az iparágon belül.

Ezzel az állítással ellentétben a SEO Kezdő útmutató népszerűsége és pozitív visszajelzései a keresőoptimalizálás iránti erőteljes és folyamatos érdeklődést jelzik.

„Ez a legnézettebb útmutatónk a kezdőlap után” – jelentette ki Harvey, megcáfolva a mítoszt, és megerősítve azt a meggyőződést, hogy a SEO elsajátítása fontos az online sikerhez.

Karcsúbb útmutató modern közönségnek

A keresőoptimalizálási kezdő útmutató egyszerűsítésére vonatkozó döntés a fókuszáltabb és felhasználóbarátabb megközelítés felé való elmozdulást tükrözi.

Mivel az információs túlterheltség gyakori kihívás, a felülvizsgált útmutató célja, hogy világos, hatásos tanácsokat adjon anélkül, hogy túlterhelné az olvasókat.

„Nem akarok tíz különböző helyet, ahol csináljuk… mint például ugyanazt a dolgot különböző módon elmondani” – magyarázta Harvey.

A podcastból kiderült, hogy a frissített útmutató a felhasználói élményt és a gyakorlati igényeket helyezi előtérbe.

Ez magában foglalja az összetett témák egyszerűsítését és annak biztosítását, hogy az útmutató elérhető maradjon a kezdők számára, miközben értéket nyújt a tapasztalt szakembereknek is.

Összefoglalva

A Google várhatóan hamarosan kiadja SEO útmutató kezdőknek felülvizsgált változatát.

A hamarosan megjelenő útmutató kulcsfontosságú információkat tartalmaz a keresőoptimalizálás jelenlegi bevált gyakorlatairól, miközben eltávolítja az elavult részeket.

Ez az új iteráció valószínűleg elengedhetetlen erőforrás lesz a kezdő és tapasztalt SEO-szakemberek számára, akik szeretnék javítani a webhelyek láthatóságát a keresési eredmények között.