A Google kereső hivatalosan is leállította a behúzott találatokat

Szerző: SEO

A Google keresési kapcsolattartója hivatalosan is megerősítette, hogy a Google „néhány hete” leállította a keresési eredmények behúzását.

 

A Google leállította a behúzott találatok megjelenítését a keresési listáiban. A Google korábban egy behúzott keresési eredményt jelenített meg a fő találat alatt, amikor az ugyanarról a domainről származott, de az elmúlt hetekben a Google leállította ezeknek a találatoknak a behúzását.

Mi változott.

Danny Sullivan, a Google keresési kapcsolattartója ezt írta: „Néhány hete abbahagytuk a „behúzott eredmények” szolgáltatását. A Google leállította a kívánt eredményeket, mert „különösen a folyamatos görgetésnél nem volt olyan hasznos, mint a múltban” – írta Sullivan.

A Google 2009 óta törekszik a keresési eredmények be- és kikapcsolására.

Hogy néz ki.

Íme egy képernyőkép a néhány hónappal ezelőtti régi behúzott eredményekről:a-google-kereso-hivatalosan-is-leallitotta-a-behuzott-talalatokat-elotte

Most kilistázva látom őket, behúzás nélkül, és nem a meghatározott sorrendben:a-google-kereso-hivatalosan-is-leallitotta-a-behuzott-talalatokat-utana

 

Ami nem változott.

A Google szerint „a sokszínűségi rendszere továbbra is úgy működik, hogy általában csak két találatot jelenít meg ugyanarról a webhelyről a legjobb eredmények között”. A Google tehát nem változtatott azon, hogy a keresés milyen gyakran jelenítse meg ugyanazt a domaint egyetlen lekérdezés esetén ugyanazon keresési eredményoldalon.

Miért érdekel ez minket.

Ez a változás nem befolyásolja, hogy a tartalmunk hányszor jelenik meg a Google keresésben, csak azt, hogy a második bejegyzés hogyan jelenik meg a keresési eredmények között.

Azt, hogy ez pozitívan vagy negatívan befolyásolja-e az átkattintási arányt, még nem határozták meg.

https://searchengineland.com/google-search-officially-stops-indented-results-433210