A Google egy új “web” szűrőt vezet be, ami csak szöveges linkeket jelenít meg a Google Keresési eredményekben

Szerző: SEO

A szűrő a többi szűrő mellett jelenik meg az eredményoldal tetején.

A Google egy új keresési szűrőt vezet be, amely csak szöveges linkeket mutat az eredmények között. A szűrőt „Web” névre keresztelték. Ha erre kattintasz, eltűnnek a képek, videók és más formátumú keresési eredmények; csak a klasszikus kék linkek maradnak.

Web szűrő. A web szűrőt a többi szűrő mellett találod a menüben. Néha ugyanabban a sorban van, mint a videó szűrő, hírek szűrő és a többi. Máskor pedig a „továbbiak” menü alatt található. Íme néhány képernyőkép, amit a Google X-en posztolt:

web-filter-google

web-filter-google

A Google Keresési Kapcsolattartója, Danny Sullivan láthatóan lelkes támogatója volt a Web szűrő létrehozásának. Ezt írta: „Mióta csatlakoztam a Google-höz, csak egy fiú vagyok, aki a keresési csoport előtt áll, és azt kéri, hogy szeressék a Web szűrőt. Olyan boldog vagyok, hogy megérkezett – gratulálok a keményen dolgozó csapatnak ehhez a projekthez, ami az ő erőfeszítéseiknek köszönhetően vált valósággá!”

Hozzátette: „Elindítottunk egy új “Web” szűrőt, ami csak szöveges linkeket mutat, ahogy más típusú eredményeket is lehet szűrni, mint például képek vagy videók. A szűrő az eredményoldal tetején a többi szűrő mellett vagy a „Továbbiak” opció részeként jelenik meg, és maholnap globálisan kerül bevezetésre. Ezt azért adtuk hozzá, mert néhányan jelezték, hogy vannak esetek, amikor inkább csak weboldalakra mutató linkeket szeretnének látni a keresési eredmények között, például ha hosszabb szöveges dokumentumokat keresnek, korlátozott internet-hozzáféréssel rendelkező eszközt használnak, vagy egyszerűen csak a szöveges eredményeket részesítik előnyben, külön a keresési funkcióktól. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, élvezni fogod!”

A Google februárban már tesztelte ezt a “web eredmények” formájában.

Miért fontos ez. Mostantól, ha el akarod távolítani a fórumokat, videókat, híreket, képeket vagy más típusú keresési eredményeket, megteheted. Csak szöveges linkekre szűrhetsz, és visszatérhetsz a 2007 előtti univerzális keresési napokhoz.